Wintertijd…snerttijd!! – vervolg

 

Langzaamaan komen de snertmensen “binnendruppelen”.
Letterlijk want de regen komt deze middag met bakken uit de hemel vallen.
De digitale weermannen worden meerdere malen geraadpleegd. En net als “in het echt” zijn deze het ook niet met elkaar eens over wanneer het droog zou moeten zijn…..14.00u, 14.15u, 15.00u, helemaal niet droog, alles passeert de revue.  Dus houden we het uiteindelijk maar bij….”als je buiten staat en je wordt nat, dan regent het.  Blijven de kreuken in je kleren dan is het droog”. Ondertussen wordt de soep opgewarmd.

Gaan we wel, gaan we niet…….Én dan opeens…..JAAAAA, het is droog, gauw!!
Op een holletje gaan Erik, Inge, Kim, Bram (ja….ook de jongste leden zijn bikkels en bieden dit trieste weer het hoofd) als eerste het water op.


Niet lang daarna volgen Floris, Arie en z’n dochter, Jan, Henk, Annelies, Fred, Casper en Karin.  Eenmaal droog in de boot deert wat water van boven immers niet meer.  Het waait aardig en onderweg begint het toch weer te miezeren. Gelukkig zo zacht dat je er niets van voelt. maar oooh, wat word je er stiekem nat van. Gelukkig houdt de gedachte aan een kop welverdiende warme snert bij terugkomst, onze peddels in beweging.

 

De meesten houden het bij de brug van Rijsoord echter voor gezien en keren om.
Zó lekker is het weer immers ook weer niet en de truc is om het leuk te houden.

De jeugd houdt stug vol en peddelt heen en terug knap helemaal zelf. Dus die snertsnoep is voor hen en alle anderen die vandaag deze snerttocht gevaren hebben zeker verdiend.

Bij terugkomst komen ook er gezellig nog wat “mooi-weervaarders” binnenvallen om wat snert te snoepen en zo wordt het toerseizoen 2017 lekker en warm afgesloten. Met een snert die zeker geen snertsoep te noemen is (of toch wel?????) maar o zo heerlijk weg hapte.  Te slurpen is de onvolprezen soep van René namelijk écht niet en zo hoort dat ook.

 

Top