vervolg Lekko Opruimactie groot succes!

De walploeg, bestaande uit diverse eigen leden en een aantal vrijwilligers van het DIRK-filiaal “Muziekplein” uit Barendrecht, gaat te voet de “Wevershoek”, een recreatie-/natuurgebiedje dat pal naast ons clubgebouw ligt, in.
Dat levert al snel vele vuilniszakken vol met flesjes, blikjes en plastic op, maar onder andere ook een volledig gevuld kratje van een bekend biermerk.

De waterploeg trekt met kano’s en kajaks langs de rietkraag en vist daar ook van alles op: de bekende blikjes en glazen en plastic flessen, maar ook autobanden, kilometerpaaltjes, ballen, hondenspeeltjes, piepschuim, surfplankresten en een fluitketel.
Behalve dat werd er zelfs ook nog heuse “flessenpost” opgevist.

Nadat eenieder rond de klok van 17.00u uur weer bij het clubhuis was gearriveerd werd het pas écht duidelijk wat een hoeveelheid troep we met de groep vrijwilligers van ongeveer 35 mannen, vrouwen en kinderen in een relatief korte tijd hebben opgeruimd. Al is het eigenlijk natuurlijk te triest voor woorden wat een enorme berg afval er te vinden is in zo’n relatief klein stukje natuur.

Dan worden alle kano’s en kajaks weer schoon gemaakt en in de stalling gelegd waarna we naar de kantine gaan om ons daar tegoed te doen aan de welverdiende pannenkoeken die onze pannenkoekenbakkers voor ons klaar hebben staan.
Er wordt nog een woord van dank uitgesproken voor de inzet van álle vrijwilligers (organisatoren, opruimers en bakkers), de “flessenpost”-fles wordt geopend en de brief gelezen en dan kunnen we eindelijk aanvallen en genieten van al het lekkers.

Al met al is het een zeer geslaagde actie, maar wat blijft het raar dat we als mensheid van onze omgeving zo’n bende maken.
Het enthousiasme van alle betrokken leden heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we aan deze actie zeker een vervolg gaan geven en we weer in een schone omgeving, fijn kunnen kanovaren.

Tenslotte: een schoner, beter milieu begint bij je zelf!

Erik

P.S.,  @_.gevogelte._
We hopen dat je de door ons opgeviste flessenpost van jou, van je bucketlist kan afstrepen.