Blauwe verbinding / Klimaatbuffer IJsselmonde

klimaatbuffer

De klimaatbuffer (bron Ark)

In het gebied tussen Barendrecht en Rotterdam zuid loopt de Blauwe Verbinding, een project dat schoon water uit klimaatbuffer IJsselmonde richting Rotterdam brengt en ook meteen als recreatiegebied voor fietsers, wandelaars en watersporters geldt.

Door deze verbinding wordt het mogelijk om vanuit Barendrecht of Rhoon Portland per kano of kajak naar het Zuiderpark in Rotterdam te varen. Helaas met wat overdragingen, maar dat zijn toervaarders meestal wel gewend.
DSC_0079
Op dit moment is men nog druk bezig om de vaarverbinding nabij de A15 en onder de A15 te realiseren. Voor de onderdoorgang wordt de oude tunnel van de Heulweg (die Rotterdam voorheen met Carnisselande en Portland verbond) omgebouwd tot waterweg.

Inmiddels is de plas in de Rhoonse wijk Portland via een recreatiesluis verbonden met de Koedood. Dit maakt het mogelijk voor de bewoners om eenvoudig te varen naar de Blauwe Verbinding.

In onderstaande video’s wordt het project uitgelegd;

1 Reactie op “Blauwe verbinding / Klimaatbuffer IJsselmonde
  1. Monique Godijn schreef:

    Sinds vandaag zijn er nu ook verschillende routes over en langs de blauwe verbinding opgenomen in een app, waaronder de kanoroute in twee delen. Zie voor meer informatie: http://www.rotterdam.nl/gaopontdekkingoverenlangsdeblauweverbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top