tijdens het Lekkoweekend 2017

Bij aankomst was het wel even wennen, het is er nog heel kaal en naar het instappunt was het wel een paar honderd meter lopen met de kano, of op het dak van de auto de boot meenemen. Het manegeterrein, een heel groot complex, ligt tussen de camping en de instapplek.
Vorig jaar had de TKBN-groep van enkele pallets een heuse instapsteiger gemaakt, maar op last van de gemeente en een boete is die verwijderd, je mag niet zomaar zelf iets maken hè.

Vrijdags was het zeer bewolkt en stond er een stevige wind, wat de tent opzetten tot een hele sport maakte, en ook die keiharde grond, die niet erg op de tentharingen zat te wachten, maakte het er niet makkelijker op. Voor de vouwwagen van Henk en Annelies konden we, Karin en ik waren er ook ‘s-middags al, redelijk uit de wind zitten, dat was een stuk aangenamer.
Na het eten kwamen in de loop van de avond Ton en Floris, en nog wat later Inge, Erik, Kim en Bram aan.

Het was een leuke ploeg die het allemaal naar hun zin hadden, we zaten bij elkaar weer voor de vouwwagen van Henk en Annelies, met een heerlijk kampvuurtje gestookt in een half olievat dat Erik ergens had opgescharreld.
Zaterdags voor tienen kwamen Peter A. en Rob aan, die wilden graag een dagje meevaren.
Even na tienen, met zijn allen naar het water, zonder instapsteiger maar met hulp van Inge lagen we vlotjes in het water.

 

         Inge had de tocht samen met Erik al eerder gevaren en heeft hem ook geleid, dat hadden we overlegd, en dat heeft zij perfect gedaan, waarvoor dank. Het nieuwe gedeelte heeft getijverschil en dus ook lichte stroming, wat leuk varen is.

Vanaf hoger gelegen gedeeltes zie je een open polder, maar met varen is het heel leuk heerlijk slingerend water, zo afwisselend.
Vanuit het nieuwe gedeelte kun je zo het oude gedeelte van de Biesbosch in varen. Geweldig, ook het vele groen van bomen en struiken. Het was een lust zoveel zangvogeltjes te horen en menige buizerd en kiekendief lieten zich zien. Ergens tussendoor stonden vele bomen die geen schors hadden, een raar gezicht maar volgens mij gaven ze er geen barst om.

Aan het begin van de middag kregen we te maken met een overdraging die gepland was en daar zat het nest van een visarend. Er stond een hele rits met vogelaars, gewapend met grote kijkers en camera’s met enorme lenzen het nest te bespieden. Een man gehuld in een camouflagepak stond voor zijn hard blauwe bestelbus te turen, dat was best komisch. Uiteraard ging de kijker van Henk bij ons van hand tot hand en konden we af en een glimp van een jong op het nest ontwaren. Een van de ouders kon heel goed gezien worden in een vlucht nabij het nest, spectaculair natuurlijk.

Hierna nog een stukje oud en daarna weer het nieuwe gedeelte gevaren op weg naar de camping. Een prachtige tocht vond ik het, het weer was ook zo heerlijk, een compleet plaatje. Peter en Rob gingen na de tocht huiswaarts en hadden een mooie tocht gehad.

De traditie om zaterdags te barbecueën hebben we doorbroken. In de manege kun je voor niet teveel geld simpel maar goed eten, wat we ook gedaan hebben. Hoewel ik minder eet dan vroeger was ik blij dat Karin haar frites met schnitzel niet helemaal op kreeg, dat kon er bij mij precies nog bij. ‘s-Avonds kwamen Jan en Regina nog langs om te buurten, eerst moesten ze ons nog zien te vinden, wij zaten nog in het restaurant. Weer voor de vouwwagen van Henk en Annelies neergestreken en een super gezellige avond beleefd, vergezeld van een heerlijk vuurtje in het vat.

’s Zondags een klein gedeelte oud en verder in het nieuwe gedeelte gevaren, het was knapjes warm maar ontzettend genoten van de omgeving. Heel veel weidevogels gezien onderweg.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij terugkomst konden we bijna allemaal gelijk door naar huis, de tentjes waren ‘s-ochtends al ingepakt, in deze hitte een goed besluit geweest. Erik en Inge waren ook al stand-by met de caravan, alleen Henk en Annelies bleven nog wat na.

Ik vond het een zeer geslaagd weekend en kijk er met een goed gevoel naar terug.

Inge en Erik bedankt voor het trekken van de kar qua tochten en de rest bedankt voor jullie aangename gezelschap.

Groetjes, René.

(foto’s: © Inge)
Top