Rondje Almkerk (vervolg)

…vervolgens dragen we daar over.

Fort Altena maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en behalve het fort zijn er op onze route nog meer bunkers die ons daaraan herinneren.
Vlak voor Almkerk houden we bij de volgende overdraging lunchpauze, varen door Almkerk om uiteindelijk via het aquaduct door het Almbos richting Giessen te varen.

Ondanks dat de dag zonnig begon, kenmerkt de dag zich door puur Hollands weer; zon, af en toe een buitje en behoorlijk wat wind dat het grootste deel van de dag gelukkig droog maar fris houdt. Gelukkig ligt het water wat lager waardoor de wind niet helemaal vrij spel heeft. Vele grote wolkenpartijen waaien af en aan.
Voor Kim is dit tochtje extra spannend, want het is de eerste keer dat ze een toertochtje helemaal zelf in haar eigen kano gaat varen.  Het tempo ligt daardoor gemiddeld iets lager maar gelukkig heeft iedereen in de groep daar alle begrip voor.
Ze vinden het zelfs “stoer” en zorgen daarbij door lekker met haar mee te kletsen voor de nodige afleiding.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onderweg zien we mooie rietkragen, ganzen, houtwallen,  zwanen, grutto’s en nog vele andere mooi dingen.
Zowel het plaatsje Almkerk als Uitwijk zijn leuk om doorheen te varen. Het eindpunt Giessen laten we door de sneller voortschrijdende tijd en het daarmee gepaard gaande inzakkende weer voor wat het is.  Als we terug zijn bij de auto is het mooi geweest. De zon verschuilt zich achter de wolken en de wind trekt aan.
We hebben het mooiste van de dag gehad en genoten van al het moois dat we hebben kunnen zien. Kim heeft zo goed als de hele tocht helemaal zelf gevaren, een hele prestatie, en is moe, maar  zo trots als een pauw.

Sonja en René bedankt alweer voor een leuke, mooie tocht.
En alle anderen, bedankt voor jullie geduld, motivatie en gezelschap.