Meevaren van introducés

Voor het meenemen van introducés gelden een aantal regels;
DSCN0773

• Introducés dienen 18 jaar of ouder te zijn, tenzij het een eigen kind betreft of een kind in canadees wordt meegenomen terwijl ouder of voogd in een andere boot meevaart.
  • Het varen met introducé dient twee dagen van te voren kenbaar te worden gemaakt bij de toercommissie of aan secretaris@kv-lekko.nl.
  • Het is aan te bevelen dat een eerste introductie plaatsvindt onder supervisie van een ervaren lid.
  • Indien een verenigingsboot wordt gebruikt dient ook dit van te voren worden afgestemd met de toercommissie.
  • Het is niet toegestaan andere boten te gebruiken dan de afgesproken verenigingsboten tenzij nadrukkelijk overeengekomen met het lid waar deze boot het eigendom van is.
  • Leden die een introducé meenemen zijn samen met introducé zelf verantwoordelijk voor enige vorm van schade en/of letsel. Kanovereniging Lekko is op geen enkele manier aansprakelijk of verantwoordelijk voor schade en/of letsel.
  • Een introducé vaart, zoals voor iedereen geldt, met zwemvest
  • Een introducé vaart ZONDER spatzeil

Tips voor het meenemen van introducés

• Ga niet te ver, veel introducés varen enkel op kracht uit de armen.
  • Laat de introducés een regenbroek aantrekken. Men vaart immers zonder spatzeil.
  • Zorg voor droge kleding in een waterdichte tas. Al gaat men meestal niet om, een lompe actie van andere waterrecreanten kan altijd problemen veroorzaken.
  • Ga altijd na of dat de introducé die je meeneemt voldoende goed kan zwemmen.
  • Ga altijd na of dat er medische informatie is die jij als begeleider moet weten.