Gebruik aanhanger

Reddingsbrigade helpt ons een handje

De trailer wordt alleen gebruikt voor het transport van kajaks of kano’s voor tochten/oefeningen die zijn georganiseerd door de toercommissie. De trailer is in onderhoud bij een BOVAG garage en is voorzien van een keurmerk. Voordat een kajak of kano mee kan op de trailer dient de eigenaar van de kajak of kano een vrijwaringsverklaring te tekenen, deze bevat de volgende punten;

1. Eigen risico
    1. Het gebruik van de aanhanger geschiedt op eigen risico. In geen geval kan de chauffeur, kanovereniging Lekko en diens bestuur aansprakelijk gesteld worden voor schade, diefstal en/of letsel dat op welke wijze dan ook is ontstaan door gebruik van de aanhanger. De gebruiker aanvaardt aansprakelijkheid voor schade of ongevallen welke op enige wijze voortvloeien uit het gebruik. Dit geldt voor schade aan kano, kajak en andere middelen vervoert in/op auto dan wel aanhanger.
  1. Vrijstelling gebruiker
    1. Dat bij normaal gebruik van de aanhanger de ondergetekende niet door de vereniging aansprakelijk zal worden gesteld voor eventuele schade.
  1. Schade aan auto
    1. Indien ondergetekende zelf schade veroorzaakt aan de vervoerende wagen deze hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld en diens aansprakelijkheidsverzekering dient te gebruiken.
  1. Vervoerskosten
    1. Voor elke tocht wordt een vervoersbedrag vastgesteld. Deze kosten zijn 150% van de brandstofkosten zoals vermeld bij de door Google Maps berekende brandstofkosten. Deze kosten worden onder alle gebruikers gedeeld.

1. Geldigheid verklaring
    1. De verklaring is doorlopend geldig, indien ondergetekende afstand wil doen van de verklaring dan dient men dit duidelijk kenbaar te maken bij de toercommissie. Vanaf dat moment is het verboden gebruik te maken van de trailer.