Lange Linschoten


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Lengte: 19 km.
Vertrek:  KV-Lekko 09.00u
Aanmelden: uiterlijk donderdag 2 augustus via website, Lekko-Whatsapp-groepsapp of kantine-intekenlijst.
Autokosten: EUR 12,00.
Instappen: Huis te Linschoten.
Verlaat snelweg A12 (Utrecht – Den Haag) bij afslag 31 Woerden. Rij vervolgens over de N204 in zuidelijke richting naar Linschoten. Bij het tweede kruispunt ga je rechtsaf naar Huis te Linschoten.
Je ziet links een parkeerterrein. Hier kun je de kano te water laten bij de lage oever.

Voor de ontginningen die vanaf de middeleeuwen plaatsvonden, lag hier (op Landgoed Linschoten) een moerassig gebied waar rivieren vrij spel hadden. De woeste gronden werden langs langgerekte kavels ontwaterd. Uiteindelijk kwam het water via de Lange Linschoten terecht in de Oude Rijn en de Hollandse IJssel. Nu zien we het open polderlandschap van het Groene Hart met daarin de opgaande bossen van Linschoten die karakteristiek zijn voor het landgoed. Wat Landgoed Linschoten vooral zo bijzonder maakt is het ensemble van Huis, parkbos, waterlopen, monumentale boerderijen, graslanden en bossen. Een landgoed dat al bijna 400 jaar een eenheid vormt en zich ook in de toekomst vanuit deze visie ontwikkelt.

We varen de route rechtsom zodat, als de spuisluizen open staan, we stroom mee hebben op de Hollandse IJssel. Er is één overdraging in Montfoort en een zelfbedieningssluis in Oudewater.
Heksen mogen mee op eigen risico; wie in Oudewater te licht wordt bevonden, gaat subiet de brandstapel op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.