Over Kanovereniging Lekko Barendrecht

Kanovereniging Lekko is op 28 Oktober 1985 opgericht en heeft haar clubgebouwen aan het Waaltje, een afgedamd riviertje tussen de Oude Maas en de Noord, in de gemeente Barendrecht. De kajak- en kanovereniging is eenvoudig te bereiken vanaf A15 en A29 waardoor het goed bereikbaar is voor iedere kajak- of kanovaarder uit regio Rijnmond, Hoeksche Waard en Drechtsteden.

Ons clubhuis staat aan de Noldijk 73, in de gemeente Barendrecht, bij het haventje. Dit is op het onderstaand kaartje aangegeven. Ons postadres wijkt echter af en is Noldijk 114,
2991 VL Barendrecht.

kantine clubgebouwHet clubhuis is ons centrale ontmoetingspunt en vanaf hier start dan ook vrijwel iedere activiteit. De leden kunnen hier hun kano of kajak opslaan, repareren, over kanosport praten en/of instructie krijgen over het kano- of kajakvaren. Elke donderdagavond is onze verenigingsavond en komen de leden in ons clubhuis bij elkaar.

Clubavond
Elke donderdag is er clubavond, deze begint rond 19.30, maar meestal zijn er al eerder leden aanwezig. Er zijn het hele jaar door leden die het water opgaan, andere blijven gezellig aan de bar praten over kanovaren en al wat meer. Deze avonden zijn bij uitstek geschikt om je te laten informeren over techniek en boten. Naast varen op het Waaltje wordt er op clubavonden ook regelmatig gevaren op de Oude Maas. Vanaf het Waaltje kan over worden gedragen naar de Oude Maas, wanneer de dagen wat minder lang zijn wordt er doorgaans gekozen voor vervoer per auto of aanhanger. Dit is een ritje van slechts enkele minuten.

oefenen loodsEenmaal lid kun je, indien gewenst, deelnemen aan oefeningen. Aan de hand van hetgeen je uiteindelijk met canadees of kajak wilt doen wordt dan gekeken welke oefeningen nodig zijn.

De basisoefeningen vinden plaats op het Waaltje, maar wil je op groot water of zee varen zullen enkele oefeningen ook op de rivier of zee plaats vinden.

De vereniging is aangesloten bij de Toeristische Kanobond Nederland. Deze bond komt op voor de belangen van de recreatieve kanovaarders in ons land.

Wat is kanovaren?
kanokajakKanovaren is een steeds populairder wordende sport voor mensen van alle leeftijden die van de stilte, de natuur en van het water houden. Water in vier seizoenen, op riviertjes, op wilde beken en de grote Zeeuwse wateren.

Het is een sport die je alleen of met meerdere kunt beoefenen. Maar om b.v. veiligheidsredenen kan het verstandig zijn tenminste enige jaren lid te zijn van een kanovereniging.
De leden kunnen je namelijk veel vertellen over kano’s, kajaks, peddels, spatzeilen, soorten water en de eventuele risico’s die daaraan verbonden zijn.

De leden kunnen je adviseren bij aankopen, zodat je met beter materiaal meer vaarplezier beleeft.

Kanovaren kan iedereen, je vaart naar eigen kunnen en inzichten, op tijden wanneer het jou uit komt en met zoveel mensen als je zelf wilt.

Voor de kanosport moet je wel een beetje sportief zijn: er is wel eens modder bij het instappen en in het water vallen wil ook wel eens voorkomen. Je moet dus kunnen zwemmen.

Tochten
Als je wilt varen kan je dat natuurlijk in je eentje doen, maar met een paar mensen is het meestal wel wat gezelliger. Vandaar dat je bij een kanovereniging vaak leuke toertochten kunt gaan varen met andere leden. Onze vereniging zorgt er voor dat er om de twee of drie weken zo’n tocht gevaren wordt .

Leden bepalen zelf aan welke tochten ze mee willen doen. Bij kanovereniging Lekko varen we toertochten, tochten op rivieren en grote meren en zee.

Je kan ook met andere leden afspreken om ergens te gaan varen. Het is zelfs mogelijk om kanokampeertochten te maken, al dan niet in het buitenland.

1 Reactie op “Over Kanovereniging Lekko Barendrecht
  1. Lenneke Hordijk schreef:

Geven jullie ook les aan kinderen?

Groetjes, Lenneke Hordijk