wandelen maar….vervolg

Al staat er een frisse wind, dat mag de pret niet drukken.

Het belooft een heerlijke winterse wandeldag te worden….. Het is droog en we zien strakblauwe lucht geflankeerd door een lekker zonnetje.
De temperatuur ligt rond het vriespunt als we vertrekken dus iedereen is goed aangekleed.
Behalve Magda en Guus, wandelen ook Erik, Inge, Kim, Bram, Rob en Anneli mee.
Een klein, maar desondanks gezellig wandelgezelschap.
Het is nog vrij vroeg en dus nog rustig. Naarmate de tijd vordert, zien we meer wandelaars, joggers, mountainbikers, zelfs (rol)skiërs en in de verte een verdwaalde roeier op de Rotte. Zó dicht onder de rook van de Rotterdam is dit duidelijk een veel bezocht recreatiegebied, óók bij minder zomerse temperaturen. Eigenlijk ook niet raar want in een omgeving van een voorheen-vuilnisbelt, is verrassend veel moois te zien.

We wandelen een iets andere route dan eerst bedacht zodat we niet alleen maar op verhard pad wandelen.
Oftewel, we konden ook even lekker “baggeren”. Door de regen van de afgelopen tijd waren er namelijk een aantal paden veranderd in uitgestrekte modderige, vieze, vette kleipaden. Lekker “Oeerrr” dus.
We pauzeren even bovenop de skiberg. We zien roofvogels en meeuwen zweven met in de verte de stadscontouren van o.a. Capelle.
De wind heeft daar wel vrij spel en is het vrij fris, dus even snel koffie, thee of een pakje limonade en weer vooruit met de geit.
Onderaan is het dan ook meteen een stuk aangenamer. Er wordt door iedereen met iedereen honderduit gekletst.
Op de terugweg lopen we ook nog een stuk langs de Rotte met het zonnetje in ons gezicht en voordat we het bos weer inlopen “doen” we even een staande broodjespauze.
Lopend langs leuke huisjes, her en der nog een roofvogel spottend, je verbazen over de leuke bomenlaantjes waar we doorheen lopen.

En wanneer er steeds meer mensen nog even een zondagmiddagommetje komen wandelen, arriveren wij tegen 13.00u alweer bij het startpunt.
Bij Magda en Guus thuis warmen we weer op en praten we nog gezellig na.

Een heerlijke wandeling op een heerlijk dag…….
Magda en Guus, bedankt!

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s:  © Inge en © Guus

 

 

Top